اطلاعات تصویری ،(حامدرحیمی پنجکی)

اطلاعات تصویری ،(حامدرحیمی پنجکی)

حامد رحیمی پنجکی اطلاعات عمومی مفید

حامدرحیمی پنجکی(بلندترین قله ی ایران)

بلندترین قله ایران، دماوند، کوهی با جایگاهی منحصربه‌فرد است که علاوه‌بر جغرافیای ایران، در فرهنگ مردم ایران هم نقش مهمی داشته است. دماوند، کوهی است که داستان‌های اسطوره‌ای درباره‌اش وجود دارد. در واقع دماوند را می‌توان معروف‌ترین کوه ایران نامید که به‌عنوان اثر ملی ایران هم به ثبت رسیده است.

اگر از جایگاه مهم کوه دماوند در میان مردم ایران بگذریم، دماوند با ارتفاع 5610 متر، بلندترین قله ایران است و تنها قله در کشورمان است که بیش از 5000 متر ارتفاع دارد. ویژگی دیگر دماوند، آتش‌فشانی بودن آن است. دماوند، سال‌هاست نیمه‌خاموش است؛ اما جزو کوه‌های آتش‌فشانی ایران محسوب می‌شود. به عقیده عده‌ای، علت نام‌گذاری دماوند هم به این دلیل است و دماوند از ترکیب دم + آوند تشکیل شده و به بخارهایی اشاره دارد که از آن متصاعد می‌شود.

دماوند، بلندترین کوه ایران، در استان مازندران قرار دارد و مسیرهای مختلفی برای صعود به آن وجود دارد؛ اما به‌دلیل دشواری و طولانی بودن مسیر، فقط بعضی از راه‌ها برای صعود کوه‌نوردان مجهز شده است و از میان جبهه‌های آن، مسیر جنوبی مجهزتر است و امکانات بیشتری دارد.

  • دماوند: 5610 متر ارتفاع
  • علم‌کوه: 4850 متر ارتفاع
  • سبلان: 4811 متر ارتفاع
  • کوه هزار: 4465 متر ارتفاع
  • آزادکوه: 4395 متر ارتفاع
  • شیرکوه: 4050 متر ارتفاع

 

حامدرحیمی پنجکی(رشته کوهای ایران)

چوپان با ارتفاع 4150 متر

یکی از قله های سه شاخ با خط الراس سنگی است که کوهنوردان زیادی در ماهان، کرمان و کل کشور به آن صعود کرده اند. این قله در نزدیکی ماهان قرار دارد.

قله پالون گردان با ارتفاع 4250 متر

یکی دیگر از قله های ایران که در رشته کوه البرز مرکزی و در مسیر قله های خالنو، سینه زا و نرگس قرار دارد. در تابستان می توانید از طریق باشگاه های کوهنوردی به این قله صعود کنید.

دو خواهر با ارتفاع 4250 متر

قله دو خواهر دو قله مرتفع در منطقه البرز مرکزی است که یکی در سمت غرب دماوند و دیگری در سمت شرق قله چپکارو قرار دارد.

دیوچال و آویدر با ارتفاع 4250 متر

صعود به این قله در بین قله های ایران بسیار سخت است و نیاز به شرایط فیزیکی کافی و تجهیزات حرفه ای با تجربه بالا دارد.

چپکارو با ارتفاع 4091 متر

یکی از قله های ایران است که صعود به آن بسیار سخت است.

آلانه سر با ارتفاع 4072 متر

کوه آلانه سر در رشته کوه علمکوه و در منطقه دلیر واقع شده است.

تزرجان با ارتفاع 4010 متر

ترزجان حتی در تابستان نیز قله ای برفی است که مردم محلی از آن به عنوان برف خانه استفاده می کنند. این قله در کنار کوه یزد شیرکوه قرار دارد

کوه پلوار با ارتفاع 4350 متر

این کوه همانطور که از نامش پیداست پل ارتباطی بین شهر کرمان و کویر شهداد محسوب می شود. مردم کرمان به آن پلوار کوهی یا دماوند کرمان نیز می گویند. این قله بین ماهان و شهداد قرار دارد.

قله های ایران با ارتفاعات بین 3000 تا 4000 متر

به غیر از کوه ها و قله های ایران که در این مقاله به آنها اشاره شد، قطعاً کوه های ارزشمند دیگری نیز در ایران وجود دارند که صعود به هر یک از آنها توانایی خاص خود را می طلبد.

حامدرحیمی پنجکی(ایران 1)

حامدرحیمی پنجکی(ایران 1)

حامد رحیمی حامد رحیمی حامد رحیمی · 1404/1/30 14:29 ·
  • نام کشور : جمهوری اسلامی ایران
  • نام بین المللی:ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN
  • مساحت : 1648195 کیلومتر مربع
  • جمعیت : 70472846 نفر (سال 1385)
  • پایتخت : تهران
  • دین رسمی : اسلام
  • زبان رسمی : فارسی
  • واحد پول : ریال

ایران به معنی سرزمین آریاییان با نام رسمی جمهوری اسلامی ایران کشوری در جنوب غربی آسیا و در منطقهٔ خاورمیانه می باشد و به عنوان یک سرزمین و یک ملت پیشینه‌ای کهن دارد و یکی از تاریخی‌ترین کشورهای جهان به‌شمار می‌رود.ایران به واسطه قرار گرفتن در منطقهٔ میانی اوراسیا موقعیتی راهبردی دارد. این کشور از اعضای سازمان ملل متحد، جنبش عدم تعهد، سازمان کنفرانس اسلامی، اوپک، سازمان اکو و چندین سازمان بین‌المللی دیگر استکشور ایران دارای وسعتی بیش از 6/1 میلیون کیلومتر مربع (هفدهمین کشور جهان از نظر مساحت ) است. 

ایران در نیمه جنوبی منطقه معتدل شمالی بین 25 درجه و 00 دقیقه تا 39 درجه و 47 دقیقه عرض شمالی از خط استوا و 44 درجه و 02 دقیقه تا 63 درجه و 20 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار دارد .ایران از شمال به جمهوری ترکمنستان ، دریای خزر ، جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، از مغرب به ترکیه و عراق، از مشرق به پاکستان و افغانستان و از جنوب به دریای عمان و خلیج فارس محدود است و در مجموع محیط پیرامون ایران بالغ بر 8731 کیلومتر است که 2700 کیلومتر آن مرز آبی و 6031 کیلومتر آن مرز زمینی است.

  • مرتفع‌ترین نقطه ایران : قله دماوند با 5610 متر ارتفاع
  • طولانی‌ترین رود: رود کارون با 890 کیلومتر امتداد (تنها رود قابل کشتیرانی)
  • بزرگ‌ترین دریاچه : دریاچه ارومیه با 4868 کیلومتر مربع وسعت
  • بزرگ‌ترین جزیره : جزیره قشم با 1491 کیلومتر مربع وسعت

حکومت

حکومت ایران، جمهوری اسلامی و روز ملی آن روز بیست و دوم بهمن می باشد. پایتخت آن شهر تهران است.

  • براساس تقسیمات کشوری در پایان سال 1384 :
  • تعداد استانها : 30
  • تعداد شهرستانها : 336
  • تعداد بخشها : 889
  • تعداد شهرها : 1015
  • تعداد دهستان ها : 2400
حامدرحیمی پنجکی(ایران)

حامدرحیمی پنجکی(ایران)

حامد رحیمی حامد رحیمی حامد رحیمی · 1404/1/30 14:25 ·


ایران با مساحت ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع هفدهمین کشور وسیع دنیا محسوب می‌شود. ایران بیش از ۸۴ میلیون نفر جمعیت دارد. ایران از شمال با ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با عراق و ترکیه همسایه است. هم‌چنین از طریق دریای مازندران مستقیماً با روسیه و قزاقستان مرتبط

ایران یکی از قدیمی‌ترین خاستگاه‌های تمدن بشری در جهان به حساب می‌آید. تمدن در این کشور از ۴٬۰۰۰ سال پیش از میلاد (بیش‌از ۶۰۰۰ سال قبل) وجود داشته‌است. در طول تاریخ ایران از نظر جغرافیایی کشور پراهمیتی بوده‌است. سیاست درایران  بر اساس قانوناساسی که در سال ۱۹۷۹ میلادی (۱۳۵۷ شمسی) به تصویب رسید، بنا شده‌است. قدرتمندترین فرد در ایران، در حال حاضر رهبر  یعنی سیدعلی خامنه ای است.

همچنین کشور ایران از نظر انرژی و اقتصادی در دنیا اهمیت زیادی دارد. دلیل آن وجود منابع عظیم نفت و گاز  در این کشور است.

حامدرحیمی پنجکی(تعریف علم و اطلاعات)

معنای کوتاه علم 

 

یک معنای قدیمی‌تر و نزدیک، که امروزه هنوز هم به کار می‌رود، متعلق بهارسطو  است و دانش علمی را مجموعه‌ای از آگاهی‌های قابل اتکا می‌داند که از لحاظ منطقی، قابل توضیح باشند.و همچنین گاه به مجموعه گزاره‌ها و اطلاعاتی گفته می‌شود که دانشمندان در کاوش‌های علمی حول یک موضوع یا برای تأمین یک هدف گردآورده‌اند و بین آنان بر اساس زبان علوم مورد  قرار می‌گیرد.

 

ازعصرکلاسیک  علوم به عنوان یک نوع دانش با فلسفه  ارتباط نزدیکی داشتند. در اوایل عصر دو کلمهٔ علم و فلسفه در زبان انگلیسی به جای هم به کار برده می‌شدند. در سدهٔ ۱۷ میلادی فلسفهٔ طبیعی (که امروز علوم طبیعی نامیده می‌شود) به تدریج از فلسفه جدا شد. با این حال، علم همچنان کاربردی وسیع برای توضیح آگاهی‌های مطمئن در مورد یک موضوع داشت. به همین ترتیب هم امروزه نیز در عصر مدرن همچنان علم برای موضوعاتی همچون علم کتابداری  یا علوم سیاسی کاربرد دارد.

در عصر مدرن، علم معادل علوم طبیعی و فیزیکی به کار می‌رود، لذا محدود به شاخه‌هایی از آموختن است که به پدیده‌های دنیای مادی و قوانین آن‌ها می‌پردازد. این هم‌اکنون معنای غالب علم در کاربرد روزمره است. این معنای محدودتر از علم که خود بخشی از علم شده است، تبدیل به مجموعه‌ای از تعریف‌های قوانین طبیعت شده که بر مبنای مثال‌های اولیه‌ای همچون قانون کپلر ، قوانین گالیله و قوانین حرکت نیوتون بنا شده‌اند. در این دوره رایج‌تر شد که به جای فلسفه  طبیعی علوم طبیعی به کار رود. در طی سدهٔ نوزدهم میلادی کلمهٔ علم بیش از پیش مرتبط به مطالعهٔ منظم دنیای طبیعت شد، شامل فیزیک شیمی زمینشناسی زیست  این منجر به قرارگیری مطالعات تفکر انسان و جامعه در یک برزخ زبان‌شناسی شد؛ که در نهایت منجر به قرارگیری این مطالعات دانشگاهی در زیر عنوان علوم اجتماعی  شد. به همین ترتیب هم امروز قلمروهای بزرگی از مطالعات منظم و دانش وجود دارند که زیر سرفصل کلی علم قرار دارند، همچون علوم کاربردی 

به‌طور کلی اطلاعات  مجموعه‌ای از داده‌های خام و پردازش نشده است. پردازش اطلاعات علم را خلق می‌کند، و علمی که روشش تجربی و نتایجش آزمون پذیر و موضوعش جهان خارج باشد، علم تجربی نامیده می‌شود.